Efter 40 år som lärare på Bruksskolan i Degerfors har jag sadlat om till Zonterapeut.

Min utbildning gick jag på Axelson Gymnastiska Institut i Stockholm.

Min verksamhet har jag hemma på Gräsmossen i Degerfors.

 

 
 

Månadens företag december

 
 

Den här månadens företag är också ett nystartat företag, Zonterapi Anita Lidberg

 
 
 
 

Affärside: Att erbjuda komplementär medicinsk behandling i form av fot-och ansiktszonterapi, öronakupunktur och naturlig faceliftmassage.

Var hittar man dig: Praktiken finns på S. Gräsmossen i Degerfors. Jag är "mobil" tack vare en bärbar behandlingsbänk. En dröm är att under en dag v.v vara på ett företag och ge anställda zonterapi som företagshälsovård.

Mitt namn: Anita Lidberg

Bolagsform: Enskild firma med start 160113.

Vad driver dig: Viljan att bidra till människors goda hälsa, intresset för alt medicin, fascinationen över kroppens självläkande förmåga, mötet med härliga människor, reaktioner och bekräftelse från kunderna och nyfikenheten efter mera kunskap.

Varför startade du företag: För att behålla friheten att själv bestämma över min tid och att pröva på ngt nytt och intressant.

 
 

Om mig själv: Efter 40 utvecklande och trevliga år, de senare väldigt utmanande och krävande, inom skolans värld var det dags för en nystart. Jag hade möjlighet och valde att utbilda mig till diplomerad zonterapeut vid Axelsons gymnastiska Institut i Stockholm. Det var en fantastisk och lärorik resa med inspirerande och kunniga lärare. Jag känner att jag fått en väldigt gedigen utbildning och........ inte minst 16 klasskamrater som blev nya vänner!

Jag är gift med Janne sedan många år. Vi har två fina söner med fina respektive och fem underbara barnbarn.De bor i Malmö och Stockholm. För långt bort! Snyft! På fritiden ägnar jag mig åt att motionera, läsa, sjunga i kör, träffa vänner och prata och spela ett gammalt kinesiskt spel som heter Majong. Ibland tycker jag det är helt underbart att lata mig och bara "va" en stund!

Vilka råd vill jag ge andra som tänker starta eget: Jag hoppas kunna inspirera andra att tänka - det är aldrig försent! Kan jag så kan Du! Det finns helt fantastisk hjälp och stöttning att få på Näringslivskontoret och på Nyföretagarcentrum i Degerfors.Där råder en generös och positiv atmosfär.

Skatteverket erbjuder också bra informationsträffar in real life och via nätet.

 

 
 
Publicerad 2016-12-02. Senast ändrad 2016-12-02.
 
 
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481